3 gode grunde til at tage til Hemsedal på din næste skiferie

Norges svar på alperne kaldes Hemsedal og ligger blot en kort rejse fra Danmark med færge og bil. Men hvad mere er der at sige om dette skisportssted i det norske?

Vi ser nærmere på tre gode grunde til at vælge Hemsedal på din næste skitur, der omhandler beliggenhed, sprog og norsk hygge. Vi håber hermed at kunne inspirere dig til en tur nordpå, næste gang du vil have skiene på – uanset om du drømmer om en skiferie med familien eller en tur med kammeraterne.

1: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Hemsedal er først og fremmest let tilgængelig fra Danmark, hvilket gør det umanerligt nemt at tage på ski for alle os entusiaster. Kør blot til færgen i København hjemmefra, læn dig tilbage og nyd synet af bølgerne, imens du og din familie nyder en lækker morgenmad eller iskold øl. Fra Oslo venter en kort køretur på knap 3 1/2 time, og før du får set dig om, vil du derfor være indlogeret, klædt i skiudstyr og på vej op til skiliften.

Skulle du have lyst til en weekendtur på ski, er Hemsedal derfor en oplagt chance for at komme væk og ud i naturen. Frister det derimod med et længere ophold, kan du samtidig vide dig sikker på masser af udfordring, da Hemsedal er kendt for en højdeforskel i terrænet på op til 800 meter samt masser af pister i forskellige sværhedsgrader. Skisportsstedet har i denne forbindelse mulighed for skiløb – både alpint og langrend, og du går derfor ikke ned på niveau, blot fordi du ikke tager til Alperne.

De norske fjelde har desuden deres helt egen forbløffende og vilde skønhed, der står i skarp kontrast til det danske landskab, men også adskiller sig fra Sydeuropa. En tur til Hemsedal rummer på denne måde muligheder for naturoplevelser i verdensklasse og er kun en kort rejse væk fra Danmark. Så hvad venter du egentlig på?

2: Det norske sprog

At tage på skiferie i Norge har flere fordele end den korte afstand hjemmefra. Ved at rejse nordpå fremfor syd, får du den store fordel at blive mødt af norsk sprog fremfor tysk eller måske fransk. Er dit skoletyske også lidt rustent, kan du derfor nemt snige dig udenom ved at rejse til Hemsedal. Her kan du glæde dig over, hvordan du både mestrer skiltningen og reelt forstår kvinden bag receptionen blot ved at tale dansk.

Overvejer du at sende dine børn på skiskole, eller har du måske selv et ønske om at booke en skiguide, vil sprog heller ikke være en barriere dér. Børnene vil let kunne kommunikere på skiskolen, og her begynder det altså at være sjovt at være en del af Skandinavien.

Undervurdér ikke, hvilken forskel almen sprogforståelse gør for en skitur eller en rejse helt generelt. Hvem ved, måske du endda laver nye venner på baren om aftenen, fordi I har noget til fælles.

3: Norsk hygge

Når alt dette er sagt, kan du også overveje et besøg til Hemsedal, ganske enkelt fordi det er norsk og hyggeligt.

Det norske landskab er kendetegnet ved charmerende træhytter, grantræer og rig mulighed for sne og frost. Scenen kunne derfor ikke være sat mere optimalt for god gammeldags hygge med kakao, eller hvad med en tur i saunaen efter en dag på pisten?

Hemsedal by byder desuden på muligheder for afterskiing og restaurant-besøg, når I har stillet skiene om aftenen. Ligegyldigt, hvilken type samvær du er fan af, kan du derfor vide dig sikker på, at du vil hygge dig i det norske på din skitur.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *