Cargo-pants – bukserne der blev allemandseje

På nettet kan man finde et stort udvalg af cargo-pants (foto streetman.dk)

På nettet kan man finde et stort udvalg af cargo-pants (foto streetman.dk)

Det er altid interessant med beklædningsgenstande, som har en ganske særlig historie at byde på. Og det har cargo-pants i allerhøjeste grad. For vidste du, at dine elskede cargo-pants faktisk er udviklet i forbindelse med brug i militæret tilbage før Anden Verdenskrig? Bukserne var tænkt som en smart måde at fragte vigtige genstande som radioer og ammunition med sig, uden at gå på kompromis når det gjaldt bevægelsesfrihed og let adgang til lommerne. Det var det britiske forsvar som i sin tid udviklede cargo-pants. Designet viste sig at være så smart og gennemtænkt, at de amerikanske styrker hurtigt viste interesse for denne nye buksetype.

Med andre ord er der langt fra de hverdagssammenhænge, som vi normalt ser cargo-pants indgå i, til de militære slagmarker, bukserne oprindeligt blev udviklet til. Cargo-pants har en unik måde at kombinere funktionalitet med en casual fremtoning. Derfor er det ikke overraskende, at buksetypen har gået sin sejrsgang verden over. Specielt var fremkomsten af streetwear tilbage i slutningen af 1970’erne med til at booste populariteten. Det var særligt det løse snit, som gjorde cargo-pants til en vigtig del af blandt andre skaterens uniform.

Mange kombinationsmuligheder med cargo-pants

Iklædt nogle cargo-pants åbner du op for et overflødighedshorn af forskellige kombinationsmuligheder, når det gælder look. Dette er bukserne, som går lige godt sammen med den lyseblå business-skjorte, som til den slidte T-shirt bagerst i skabet.

Buksetypen produceres af en række kendte tøjmærker inden for streetwear, blandt andet mærker som Dickies, Pelle Pelle, Wrung Division og Selected. Tid til en ny buks? Så finder du hurtigt nogle nye, fede cargo-pants, som dækker alle hverdagens behov med både stil og kant. Selvom cargo-pants gerne holder sig til det oprindelige look, er der efterhånden mange producenter, der har lavet vellykkede eksperimenter med både andre materialer, snit og farver.

 

Se et udvalg af cargo-pants hos Streetman.dk

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *