Med godt skitøj findes der ikke dårligt vejr

Godt skitøj er både varmt, åndbart og vand- og snetæt (foto eventyrsport.dk)

Godt skitøj er både varmt, åndbart og vand- og snetæt (foto eventyrsport.dk)

Hvis du er en erfaren skiløber, kunne du nok pakke tasken til skituren med bind for øjnene. Hvis du tværtimod er ny på ski, skal du måske først til at sætte dig ind i, hvad du får brug for af skitøj. Det vigtigste er ikke at pakke for lidt, når du tager af sted, men med de rigtige produkter slipper du også nemt for at pakke for meget.

Skitøjet skal først og fremmest være varmt, åndbart og vand- og snetæt. Enhver ellers god tur er ødelagt, hvis du fryser eller bliver våd. Det kan du også blive, hvis du sveder meget, og derfor skal tøjet netop være åndbart.

 

Sådan pakker du til en god skitur

Der findes en huskeregel, der gør pakningen til skituren en del mere overskuelig. Det vil jo være ærgerligt at glemme noget. Regelen er, at du kan pakke i den rækkefølge, som du vil tage dit skitøj på. Det vil sige først det inderste lag, så det mellemste og sidst det yderste. Et sæt af hvert til hver dag du er af sted, skulle være rigeligt, men det kommer an på, hvor meget du sveder. Det yderste lag behøver du kun et sæt af, for det tæller skijakken og skibukserne.

Dit mere almindelige tøj afhænger helt af, hvor du skal hen og hvad du skal lave. Det vigtigste er, at du ikke komme til at fryse, så pak varmt og husk et par gode støvler, som dine fødder har det godt i. De skal være vandtætte og varme, og så kan du jo tage på en lille vandretur, hvis du trænger til en afveksling fra skiene.

Af tilbehør skal du have sokker, hjelm og måske en hue, halstørklæde og skibriller. Handsker er også vigtige, ellers kan det hurtigt blive en kold fornøjelse. Det deciderede skiudstyr kan du enten medbringe hjemmefra eller leje det sted, du skal stå på ski. Her taler vi om ski og skistøvler, stave og lignende.

 

Se et stort udvalg af skitøj her

Share

One Response to Med godt skitøj findes der ikke dårligt vejr

  1. Pingback: Fleecetrøjer kan bruges hele året

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *