Skal du på vandretur? Få den helt rigtige rygsæk til din rejse

Den forkerte rygsæk kan ødelægge hele turen (foto eventyrsport.dk)

Den forkerte rygsæk kan ødelægge hele turen (foto eventyrsport.dk)

Rejsen er bestilt. Ruten er lagt. Kilimanjaro eller de skønne norske fjelde, here we come! Du mangler nu kun at få skaffet dig din bedste rejsemakker. En rygsæk, som kan rumme alt dit harpen-gut og tilmed også holde bare lidt styr på det. Mad, telt, sovepose, tøj og udstyr kan veje en del, og du skal have en rygsæk, der gør det muligt for dig at bære de mange kilo på ryggen uden, at du overbelaster dig selv.

Vandrerygsække er en populær løsning. Rygsækkene er ofte udstyret med avancerede bæresystemer , som leder vægten ned til hofter og bækken, og lader disse stærke kropsdele trække læsset frem for dine ryg- og benmuskler, som begge er relativt svage.

Sådan vælger du den rigtige rygsæk

Det vigtigste ved en rygsæk er, at den sidder godt på din ryg. Pasformen skal passe til dig, og derfor er det vigtigt at give sig god tid til at prøve forskellige modeller. Nogle har langt rygstykke, andre har kortere. Nogle har stropper, der kan være irriterende for dig, men himmelske for andre.

Derfor bør du ikke gå op i bestemte mærker af vandrerygsække, men vælge den rygsæk, der har den bedste pasform og passer til dig.

Find en rygsæk i den rigtige størrelse

Derudover skal du selvfølgelig overveje, hvor stor en rygsæk du behøver til din rejse. Det altafgørende er, hvor længe du skal være væk, og om du har indkøbsmuligheder undervejs, så du kan opfriske dine forsyninger og købe det, du bevidst har valgt ikke at tage så meget med af, fordi du kan købe det (igen) på din nye destination.

Skal du på weekendtur i 2 til 4 dage burde du kunne klare dig med 30-50 liter stor rygsæk. Skal du være afsted i flere dage, fra 4 til 14, skal du regne med 60-90 liter.

Se et udvalg af rygsække her

Share

One Response to Skal du på vandretur? Få den helt rigtige rygsæk til din rejse

  1. Pingback: Find ikoniske og funktionelle varer fra fjeldræven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *