Tag idéen om en skihjelm alvorligt

Skiudstyret er utroligt vigtigt for din og andres sikkerhed (foto eventyrsport.dk)

Skiudstyret er utroligt vigtigt for din og andres sikkerhed (foto eventyrsport.dk)

Hvert år valfarter tusindvis af danskere rundt i Europa for at komme på skiferie steder, hvor der er sne og bjerge til det. Det samme gør mange andre europæere. Skisportsstederne er især fyldt op i højsæsonen omkring vinterferien, og derfor skal man være særligt opmærksom på sig selv i denne periode, men i det hele taget er det bare en god idé at passe på sig selv, når man er afsted på skiferie. En af de nemmeste og bedste måder at gøre dette på er ved at køre med skihjelm.

En skihjelm beskytter selvsagt hele hovedregionen mod slag og stød. Det kan hurtigt gå galt, hvis man vælter på en forkert måde på pisten, eller hvis man støder sammen med en anden skiløber. Alligevel er der mange, som ikke har lyst til at køre med skihjelm. Det kan være, at de føler, at den er ubehagelig, eller at den ugler håret. I den forbindelse er det værd at overveje, om man hellere vil se godt ud end at beskytte den mest sårbare del af hele kroppen, nemlig hovedet.

En skihjelm kan være lovpligtig

Der er mange skisportssteder, der er begyndt at tage deres politik omkring skihjelme meget alvorligt. Det har betydet, at de har gjort skihjelm lovpligtigt på deres pister. Altså kan man få frataget sit liftkoft, hvis man ikke kører med hjelm, når man er på ski eller snowboard. Under alle omstændigheder vil et sådant påbud helt klart være aktuelt i alle snowparker, hvor man kan komme ud og prøve kræfter med hop, ramper og gelændere.

Det er altså en god idé at tage idéen om at køre med skihjelm alvorligt. Det gælder både for ens egen skyld, men også for alle de børn, som man sætter et eksempel for. Det kræver ikke mere end ét fatalt styrt med et slag til hovedet, og så kan man være invalideret for livet!

Find en sikker skihjelm her

Share

One Response to Tag idéen om en skihjelm alvorligt

  1. Pingback: Skiferien bliver bedre med det rigtige skiudstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *