Lad børnene komme ud i den friske luft

Børn har godt af at komme ud i den friske luft. Alt for mange børn tilbringer i dag mange timer indendørs foran computer, TV eller lignende. Som kontrast til dette kan du i stedet tage dem med udenfor, hvor der også er lagt op til mange timers sjov og udfoldelse. Lige meget hvilken alder dit barn har, er udendørsaktiviteter en oplagt mulighed for sjove aktiviteter, bevægelse, opleve naturen og årstiderne. Alt dette kan du læse mere om nedenfor.

Leg og bevægelse

Udendørs leg er for de fleste børn meget populært. Der findes mange måder at udfolde sig på, og det meste udendørslegetøj er tilmed med til at styrke dit barns motorik, koordination og balance. Dette kan fx ske ved investering i en løbecykel, et puky løbehjul, bolde, spil, gynger m.m. Har man ikke egen legeplads i haven, eller har man slet ikke en have, kan man passende gå til den nærmeste legeplads og boldbane. Det handler om at finde den form for leg som dit barn finder sjovt. Man kan også med fordel skifte rundt i legene, så det samme ikke bliver kedeligt.

Aktivitet og samvær med puky løbehjul

At lave udendørsaktiviteter er en god måde at være sammen på. Ikke nok med at de små får friske røde kinder, du kommer også selv ud og der er lagt op til flere timer med nærvær og samvær med hinanden. Nogle gange skal der ikke meget mere end en gåtur i skoven eller ved stranden for at skabe glæde. Dette kan du for eksempel også gøre det lidt sjovere med en løbehjul fra puky.

Ofte kommer man også til at tale med sit barn på en helt anden måde, og hele den elektroniske verden bliver sekundær. Det er noget vi alle kan have behov for indimellem i en verden der primært er teknologisk og digitaliseret.

Kom tættere på naturen

Ved at tage børnene med ud, finder de langsomt ud af hvilke mekanismer der gør sig gældende udenfor, og de kommer tættere på naturen. Det er sundt for børn at lære om naturen, for på den måde at have et mere naturligt forhold til alle ting. Det er godt at vide noget om økosystemet i et børneperspektiv, for i bund og grund at lære om den verden vi lever i, og hvordan tingene hænger sammen. Det vil med tiden få børnene til at reflektere over mennesker og dyrs sammenhænge og hvordan man kan og bør værne om naturen.

Lad børnene opleve årstiderne

Især i de større byer kan det være svært rigtigt at følge med i årstiderne. Man ved jo godt når det er koldt og varmt, og når det er sommer og vinter, men for børn er det godt at komme udenfor og gerne helt uden for byen for at opleve de skiftende årstider. Her vil man se hvordan markerne er brune om vinteren, grønne om foråret og frodige henover sommeren. Man kan beder opleve tingene springe ud og udvikle sig henover året. Vi er så heldige i Danmark at have meget klare linjer mellem de fire årstider, hvor det også et godt for børnene at kende til.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *